Lämna kreditkort och plånbok hemma, betala med telefonen!

På senare tid har det hänt några spännande saker inom betalningssystem. Apple har lanserat sin Apple Pay . Google lanserade sin Wallet för några år sedan (2011). Båda bygger på så kallad NFC-teknik (Närfältskommunikation ,Near Field Communication, NFC).

De flesta kortutgivare har redan hoppat på tåget. Bland Apples partners finns Visa, Mastercard och American Express, men även en rad banker, som Bank of America och Citibank. Kommer Apple Pay att få god spridning kan den komma att generera betydande intäkter för Apple, då samtliga banker och kortutgivare betalar 0,15 procent av varje transaktion i avgift till bolaget!

När Apple Watch lanserats så kommer man att kunna sköta själva betalningen med den.

Titta på filmen som visar hur Apple pay fungerar i New York:


eller hur Apple Pay fungerar:

Andra alternativ är t e x Wy Wallet, SEQR-konto (Samlingsfaktura månadsvis på alla inköp, koppla bankkonto för att ta emot pengar), Swish (Överföring mellan privatpersoner i realtid),

Bloggat av Bertil Thunberg på http://www.evernet.se

1 tanke på “Lämna kreditkort och plånbok hemma, betala med telefonen!

  1. Hehe, jag vågar inte klicka på gilla. Jag är nämligen inte bara skeptisk utan rent av skräckslagen för det här sättet att betala och har inte ens börjat använda min egen banks mobil-app. Varje gång mitt kontokort skall godkännas i t.ex. ica-s kontokortsapparat så stiger min puls och mitt blodtryck. Varje gång tänker jag ”tänk om mitt konto är kapat”, hahaha. När jag ser ”Godkänt” så är jag lycklig åtminstone den dagen. Det, som jag känner som säkrast är SHB internetbank, där jag varje månad kollar om jag har blivit feldebiterad etc.
    Vad tycker du själv Bertil? Kan det här vara säkrare än det vanliga bankomatkortet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s