SCB: Företagens användning av it 2013

Kjell Meyer om prylar och internet

internetanvandning-foretag.pngI  rapporten belyses statistiskt i vilken utsträckning Sveriges företag har tillgång till och använder IT. Rapporten beskriver de olika alternativen till  anslutning till internet, mobila anslutningar till internet för företagsändamål, IT-kompetens bland företagens anställda utifrån företagens storlek och branschtillhörighet.

Uppgifterna är baserade på undersökningen ”It-användning i företag” som genomförs årligen på uppdrag av EU:s statistikorgan Eurostat och Näringsdepartementet.

Rapporten visar att användningen av datorer är väl utbredd hos de svenska företagen. Andel företag som använder datorer och internet har varit i stort sett konstant sedan mätningarna började 2000.

  • Bland företag med 10 anställda eller fler använder 98 procent datorer.
  • Små företag med 1-9 anställda. Även för dessa har andelen företag med  tillgång till datorer och internet varit i stort sett konstant.
  • Andel anställda som använder datorer med internetanslutning minst en gång i veckan i företag med 10 anställda eller fler har ökat från 52 till 70 procent 2013.

Ladda ner Företagens användning av…

Visa originalinlägg 4 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s