BYCD – Bring your companies device (home)

Sedan lång tid har BOYD – bring your own device varit ett känt begrepp. Man har hävdat att bland andra 80-talister inte nöjer sig med de telefoner och datorer som arbetsgivare erbjuder utan vill välja själva och ta med det man är vana att jobba med. Detta är något som ställer till problem ur exempelvis säkerhetssynpunkt. Hur ska du kunna ge tillgång till intranät , lagring mm när du inte har full kontroll över den enhet som ska anslutas? Det finns lösningar för detta.

Ett område som inte diskuterats så mycket är tvärtom, d v s när man använder en arbetsgivares utrustning privat. Eftersom privatliv och arbetsliv tenderar att gå ihop mer och mer, så är även detta fenomen man måste ta hand om. Om man bara har en smart telefon så använder man den för Facebook, appar t ex Runkeeper, privat e-post mm mm.

Hur får man använda en arbetsgivares utrustning privat? Om man ska kunna läsa mail, var nåbar per telefon utanför jobbet är det kanske en självklarhet. Men hur mycket privat information vill du lägga in i din arbetsgivares dator eller telefon?
Hur gör du?

Bertil Thunberg /evernet.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s